Ramazan-bajramska poruka Fahrudin ef. Džinić, glavnog imam Medžlisa Frankfurt za 2023. godinu

Draga braćo i sestre, poštovani imami, predsjednici džemata i članovi džematskih odbora Medžlisa Frankfurt, cjenjeni članovi i pripadnici Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, drage naše džematlije.

Poslanik, s.a.v.s, bi ramazan ispraćao riječima: „Gospodaru moj, ne dozvoli da ovo bude posljednja prilika našega posta, a ako tako bude onda me obaspi svojom milošću i ne uskrati mi je.“

Večeras se rastajemo sa mubarek mjesecom ramazanom. Ubjeđen sam da će ovaj ramazan kod svih nas ostati upamćen kao mjesec lijepih doživljaja, osjećanja i nezaboravnih susreta. Sretan sam da mogu posvjedočiti da su pripadnici Islamske zajednice, svojim ponašanjem pokazali visok nivo odgovornosti ali i dobrote koja ih je krasila u proteklim danima mjeseca ramazana.

Cjenjeni pripadnici islamske zajednice, U danima naše bajramske radosti otvorimo vrata međusobnog dijaloga. Razgovarajmo i tražimo najbolja rješenja postavljenih zadataka, otkrivajmo lijekove naših bolesti, omogućimo svakome da se uključi u život naše Zajednice.

U bajramskim danima razmišljajmo i razgovarajmo o našim novim projektima i uspjesima. Planirajmo i savjetujmo se. Napravimo korak naprijed, tako što će svaki pojedinac dati svoj doprinos. Imami džemaata će svakodnevno osluškivati i razumjevati potrebe, svojih džematlija. Džematlije će dosljedno slijediti i podržavati svoje vođe i imame.

Draga braćo i sestre, moleći Uzvišenog Allaha za naš zajednički uspjeh, te uz iskrene želje da nastupajuće dane bajrama provedete u radosti i veselju sa svojim porodicama želim svim muslimanima a posebno pripadnicima Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj čestitati ramazanski bajram riječima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
Fahrudin ef. Džinić, glavni imam

Copyright © 2020-2023 Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj - Džemat Wiesbaden