Sastanak predstavnika Mreže mladih Medžlisa Frankfurt sa predstavnicima IGBD

U nedjelju devetnaestog marta, u prostorijama IZBNJ u Wiesbadenu je održan prvi sastanak koordinatora za rad sa omladinom iz džemata sa podučja Frankfurta i okoline i predstavnika rukovodstva IZBNJ.

Sastanak je iniciran sa ciljem da se omladina upozna sa vizijom i strategijom IZBNJ i kratkoročnim i drugoročnim ciljevima u radu sa omladinom, te da se podstakne na pokretanje aktivnosti u pravcu formiranja Mreže Mladih na području medžlisa Frankfurt.

Sastanku su prisustvovali predstavnici omladine iz džemata iz Darmstadta, Frankfurta, Kassela, Offenbacha, Saarbrücken i Wiesbaden. Ispred IZBNJ omladinu su dočekali glavni imam Medžlisa Frankfurt; Fahrudin ef. Džinić, Amra Hodžić referentica za rad sa omladinom i Adem Hasanović, sekretar IZBNJ.

Nako što je predstavljena strukutura IZBNJ i Mreže Mladih, razgovaralo se o različitim temama koje su interesovale omladinu a tiču se nadležnosti i odgovornosti IZBNJ i Mreže Mladih. U razgovoru se diskutovalo o temama kao što je umrežavanje i uvezivanje, edukacija, kordinacija postojećih aktvnosti kao i osmišljavanje novih ideja i projekata.

Na vrlo uspješnom i produktivnom sastanku izabrani su koorinatori za rad sa omladinom, koji će zastupati medžlis Frankfurt na nivou Mreže Mladih IZBNJ, te su definisani i predloženi dalji koraci u pravcu formiranja Mreže Mladih u džematima sa područja medžlisa Frankfurt, te biranju rukovodstva Mreže Mladih za regiju Frankfurt.

Omladina je na kraju izrazila radost i zahvalnost što su imali priliku da kažu svoje mišljenje i potrebe, očekujući prihvatanje i razumjevanje i u svojim džematima i radujući se budućim zajedničkim projektima na nivou medžlisa Frankfurt ali i cijele SR Njemačke.

Copyright © 2020-2024 Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj - Džemat Wiesbaden. Developed by Visualis.