Održan seminar imama Medžlisa Frankfurt

U nedjelju 12.11.2023. u prostorijama džemata IKZ Frankfurt održan je seminar imama ovoga Medžlisa.

Kao domaćin IKZ Frankfurt nije slučajno odabran. Naime imam ovoga džemata Ahmed ef. Kajošević je nedugo prije i zvanično penzionisan. Nakon trideset godina rada u Islamskoj zajednici, u ovome džematu, a koji je vrlo specifičan po raznolikosti svojih članova, Ahmed ef. započinje svoj penzionerski staž. “ Moj prvi angažman kao imama, prije više od četrdeset godina, bio je u Crnoj Gori, gdje sam, da bih stigao na džumu namaz, morao ranim jutrom krenuti, kako bih došao do tih udaljenih mjesta. Hvala Allahu na svemu, a prije svega što me je počastio da budem u službi Njegovog časnog dina.”

Fahrudin ef. Džinić je u ime imama ovoga Medžlisa se zahvalio Ahmed ef. na njegovom predanom radu, velikom doprinosu Zajednici i njegovoj stalnoj misiji jačanja institucionalnog položaja i izgradnje IZBNJ. “ Ahmed ef. sam uvijek posmatrao kao svoga oca, veliki broj nas imama je na neki način prošao kroz ovaj džemat i slušao savjete Ahmed ef- istakao je Fahrudin ef. Džinić, glavni imam Medžlisa Frankfurt.

U ime imama Fahrudin ef. je ovom prilikom uručio i skroman poklon Ahmed ef u povodu njegovog penzionisanja.

Seminaru su prisustvovala i predstavili se i dva nova imama, koji su započeli svoj angažman u džematima Darmstadt i BKC Offenbach Almedin ef. Brkan i Muris ef. Braćkan.

U nastavku su tretirane teme od značaja za vjerski život na području Medžlisa Frankfurt u prvom redu stanje mektebsku pouke, planiranje mektebskog takmičenja, udžbenika i ostalo. Također se razgovaralo i planu rada za narednu godinu te zajedničkim projektima na Medžlisu. Zahvaljujemo se domaćinima na lijepom dočeku, a Ahmed ef. želimo svako dobro u njegovoj budićnosti.

Copyright © 2020-2024 Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj - Džemat Wiesbaden. Developed by Visualis.