Ramazanska obavijest za džemat Wiesbaden

Poštovane sestre i draga braćo, cjenjene džematlije, esselamu alejkum.

Molimo vas da imate razumjevanja i da pokažete svoju mu’minsku odgovornost u ovim teškim ali sigurno berićetnim danima za nas i naše porodice, džemat i Zajednicu u cjelini.

Poštujući mjere državnih organa i u skladu sa uputama dr. Osman ef. Kozlića, muftije za Zapadnu Evropu, džematski Odbor je donio odluku da će naša džamija ostati do daljnjeg zatvorena za redovne džematske aktivnosti. Svi dnevni namazi, džuma namaz, uključujući i teraviju namaz kao i sve ostale ramazanske ustaljene aktivnosti neće se obavljati u džematu. Iako su uvedene mjere zaštite i zabrane okupljanja u džamijama prije nekoliko dana izmjenjene te ostavljena mogućnost da vjerski objekti ponovo budu otvoreni, njima je samo odgovornost prebačena na džemate i odgovorne ljude u džematima. Pravila koja su nam nametnuta ne dozvoljavaju da otvorimo džamiju u punom kapacitetu i počnemo sa aktivnostima. Propisane mjere nam ne omogućavaju da sve naše džematlije možemo primiti i da mogu doći, pa stoga ne želimo selektirati ljude i dovoditi džemat u situaciju da bilo koga diskriminiramo. Ukoliko se nešto promjeni mi ćemo vas na vrijeme obavjestiti.

U prostorijama našeg džemata kao i putem telefona, emaila i na svaki drugi mogući način, svakodnevno vam je imam  Fahrudin ef. Džinić na raspolaganju za pitanja i razgovore kao i za sve ostalo u čemu vam može biti od pomoći, uz napomenu da je moguće primiti samo dvije osobe u isto vrijeme. Prethodno je potrebno da se najavite.

Od ponedjeljka 11.05.2020. u terminu od 17,00 -19,00 sati pa do bajrama, pored imama biće vam na raspolaganju jedan član džematskog odbora za uplate na ime zekata, sadekatul-fitra i dobrovoljnih priloga. Također vam ostavljamo mogućnost da koristite i bankovni račun džemata za vaše uplate svih vrsta.

Predlažemo vam da iskoristite sve raspoložive mogućnosti i medijske kapacitete našeg džemata kao i Islamske zajednice u cjelini.

Imajući na umu da ovaj mubarek mjesec ramazan provodimo u posebnim okolnostima, ne zaboravite da budemo stalno u dovi jednih za druge. Izvršavajmo sve svoje vjerske dužnosti i budimo na raspolaganju onima kojima je potrebna naša pomoć i usluga. Uključimo se u zajedničke aktivnosti Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, Medžlisa Frankfurt i našeg džemata. Uz izraze dužnog poštovanja primite srdačne selame.

KONTAKT INFORMACIJE

IGBD-Gemeinde Wiesbaden e.V.
Rheinstr. 64, 65185 Wiesbaden

Tel.: 0611 168 95 644
Fax: 0611 168 95 781

Bankverbiendung:
Naspa Wiesbaden
IBAN:DE76 5105 0015 0100 1966 03
BIC:NASSDE55XXX

Web: www.igbd-gw.org
E-mail: info@igbd-gw.org

Fahrudin ef. Džinić
Mobil: 0170 3536640

E-Mail: imam@igbd-gw.org
E-Mail: fahrudin.dzinic@arcor.de

Copyright © 2020-2024 Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj - Džemat Wiesbaden. Developed by Visualis.