Stipendije za studentice i studente u Njemačkoj

Poštovani imami, predsjednici džemata i članovi Skupštine IZBNJ,
polazeći od činjenice, da je obrazovanje uz odgoj, jedna od temeljnih odrednica islama, istovremeno i jedan od osnovnih prioriteta u izgradnji zdravog i uspješnog pojedinca, Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj odlučila je u sklopu svojih aktivnosti, dati još veći doprinos na tom putu.

Jedan od najboljih načina davanja doprinosa sticanju znanja jeste svakako pomoć i podsticaj studenticama i studentima na njihovom putu obrazovanja Stekli su se uslovi, da Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj kroz humanitarni fond „Gazi Husrev-beg“ ponudi svoju pomoć i podršku mladim ljudima, koji se obrazuju diljem Njemačke, na različitim univerzitetima. Kroz projekat “Traženje znanja je odrednica islama”, ali i svjesni svoje povijesne odgovornosti prema očuvanju vrijednosti koje baštinimo kao narod, te da je obrazovanje najbolji put da se te vrijednosti čuvaju i promovišu ovdje gdje živimo, Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj raspisala je konkurs za dodjelu jednokratnih stipendija našim studenticama i studentima u SR Njemačkoj.

Konkurs ostaje otvoren do 19.08.2022. godine, a aplicirati se može putem e-maila na stipendija@igbd.org. Nakon isteka konkursa komisija u sastavu Dr. Amra Hodžić, Asim ef. Jelovac i Adem Hasanović će na osnovu utvrđenih kriterija izabrati deset kandidata kojima će uručiti stipendije.

Na kraju Vas molimo da na džematskim društvenim mrežama podijelite plakat koji vam dostavljamo zajedno sa ovim dopisom i po mogućnosti ga isprintate i stavite na vidno mjesto u vašim džamijskim prostorijama. Ovaj projekat će se, ako Bog da, u budućnosti sprovoditi dvokratno u toku jedne akademske godine.

Unaprijed vam hvala i mahsuz selam
Zenahir Mraković

Copyright © 2020-2023 Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj - Džemat Wiesbaden