U prostorijama džemata Wiesbaden održan sastanak Medžlisa Frankfurt

U prostoru džemata Wiesbaden održan je sastanak predstavnika džemata sa ovoga Medžlisa. Medžlis Frankfurt obuhvata područje tri savezne pokrajine, pa je i njegovo sistemsko uređenje time zahtjevnije.

Sastanku su bili prisutni skoro svi predstavnici džemata, kao i članovi Izvršnog odbora IZBNJ.

“Naš cilj je da do kraja ove godine uskladimo naše akte kroz usvajanje jedinstevnog džematskog statuta. To je preduslov da bismo podigli svoj organizacijski status na veći nivo, koji nama kao vjerskoj zajednici i pripada i otvara nam nove perspektive razvoja Zajednice. Trebamo Zajednicu urediti na sistemski i institucionalan jak način, kako njen opstanak i razvoj ne bi zavisio ni od kojeg pojedinca ili grupe. Da napravimo jaku instituciju, od vrha do dna sa jasnom i prepoznatljivom strukturom. To je zadatak naše generacije, koji smo možda i posljedni sa takvom sviješću odnosa prema Zajednici i svojoj tradiciji”- kazao je predsjednik Zenahir Mraković.

Sekretar Zajednice Adem Hasanović je putem prezentacije predstavio jedinstveni statut prisutnim, nakon čega je uslijedila kraća diskusija. Inače je na području Medžlisa Frankfurt većina džemata već završila ovaj proces, ali je neophodno da se usklađeno sa zadatim rokovima odrede i naredni koraci u radu.

Džemat Wiesbaden je i ovaj put bio hvale vrijedan domaćin.

Izvor: www.igbd.org

Copyright © 2020-2024 Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj - Džemat Wiesbaden. Developed by Visualis.